Lån trots skuld hos kronofogden


Det är svårt att få lån trots skuld hos kronofogden. Om du har en skuld som gått till inkasso och vidare till kronofogden har du med all säkerhet fått en betalningsanmärkning. Skulder hos kronofogden är det första banker och låneföretag tittar efter om du ska söka lån. Banker anser att det är för stor risk att man inte kan betala av sitt lån om man har skuld hos kronofogden, det är därför det kan vara svårt. Men det finns alternativ om du vill ha ett lån trots skulder hos kronofogden. Det finns en hel del företag som mer än gärna beviljar lån trots kronofogden och betalningsanmärkningar. Företagen som bedriver verksamhet inom detta område erbjuder ofta snabblån eller sms lån trots skuld hos kronofogden. Det finns företag med snabb lån och smslån som specialiserat sig på personer som vill låna pengar trots kronofogden. Dessa lån är mindre lån på 500- 5000 kr och har ofta en kort återbetalnings tid.

Kronofogden kan se vem/vilka som satt en betalningsanmärkning på dig. Har du inte fått betalningsanmärkningen från det direkta företaget finns det skrivet i registret hos Kronofogden. Betalningsanmärkningen kommer från ett kreditupplysningsföretag, vilket Kronofogden kan informera om. Det är väldigt olika beroende på om man kan få lån fast man har skulder hos kronofogden. Oftast vill inte banken låna ut pengar till de som har skulder hos kronofogden, men det kan skilja sig från fall till fall. 

Att ha en skuld hos kronofogden kan försvåra för dig som vill låna pengar. Inte alla företag godkänner ett sms lån med skuldsaldo. Vi har listat de företag som betalar ut lån med skuld hos kronofogden. Observera att företaget gör en egen bedömning av dig som kund och att vi inte garanterar att du får ett lån.

Smslån trots kronofogden är lättare att få eftersom det oftast handlar om små summor som 1000, 2000 eller 3000 kr, när du lånar en mindre summa pengar så tar banken eller företaget en mindre risk och du kan därför få ett smslån trots skuld hos kronofogden. Många människor befinner sig någon gång i en ekonomisk krissituation och då kan det vara skönt att veta att vissa banker lånar ut till dig även om du har råkat dra på dig anmärkningar sen tidigare. Man ska inte behöva vara märkt för livet om man har en betalningsanmärkning, det händer så lätt att man missar en betalning eller en räkning och det är vanligare än man tror med betalningsanmärkningar.